Μικρά βήματα σ’ ένα μεγάλο Κόσμο

Τον χειμώνα του 2000, ένα Γυμνάσιο στο Κερατσίνι – μια βιομηχανική πόλη κοντά στην Αθήνα με πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα – αποφασίζει να ανεβάσει μία θεατρική παράσταση και να καταγράψει με μία κάμερα όλη την διαδικασία.
Έτσι λοιπόν συγκεντρώθηκαν περίπου τριάντα παιδιά, ηλικίας 15 χρόνων, που δημιούργησαν μια παράσταση , βασισμένη στις προσωπικές εμπειρίες και στα βιώματά τους.
Από αυτούς ο Σπύρος, πνεύμα ανυπόταχτο και ασυμβίβαστο, δηλώνει ότι δεν φοβάται τον θάνατο. Η Στέλλα, ρομαντική και ονειροπόλα, αναζητάει την στοργή και την αγάπη ακόμα και στους ξένους. Η Μαρία, παρεξηγημένη από τους συμμαθητές της, ζητάει μονάχα να την καταλαβαίνουν και να είναι ελεύθερη.
Ο Χρήστος, με έντονο και καυστικό χιούμορ, θέλει να γίνει πιλότος, για να δοξάσει την πατρίδα του. Ο Λουκάς αγαπάει την μπάλλα, τις γυναίκες και την περιπέτεια και βάζει τον εαυτό του πάνω από όλους. Και τέλος η Βάσια, που θέλει να εξουσιάζει τους άλλους, δεν είναι παρά ένα πλάσμα, που κρύβει μια μεγάλη και τρυφερή καρδιά.
Η ρεαλιστική κινηματογράφηση και ο αυθόρμητος τρόπος, που τα παιδιά μιλούν στην κάμερα με την δική τους γλώσσα, σκιαγραφούν τον σημερινό έφηβο, που αναζητάει την αγάπη, βρίσκει διέξοδο στη φιλία και συνεχίζει να ονειρεύεται.

Comments are closed.