Η πρώτη μου φορά

«Η Πρώτη μου φορά» είναι μια ταινία για την εγκυμοσύνη. Για το πώς νιώθει μια γυναίκα όταν μπει σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της όπου κυριαρχούν οι αντιξοότητες, η συγκίνηση και οι νέες εμπειρίες. Για όλα όσα δεν απαντώνται στα βιβλία αλλά μοιράζονται μεταξύ τους οι έγκυες γυναίκες. Ραχοκοκαλιά της ταινίας είναι το […]

«Η Πρώτη μου φορά» είναι μια ταινία για την εγκυμοσύνη. Για το πώς νιώθει μια γυναίκα όταν μπει σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της όπου κυριαρχούν οι αντιξοότητες, η συγκίνηση και οι νέες εμπειρίες.
Για όλα όσα δεν απαντώνται στα βιβλία αλλά μοιράζονται μεταξύ τους οι έγκυες γυναίκες.
Ραχοκοκαλιά της ταινίας είναι το προσωπικό ημερολόγιο της σκηνοθέτιδας που βιώνει για «πρώτη φορά» την εμπειρία της κυοφορίας. Αγωνίες, ένστικτα, λογική και υποσυνείδητο δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ μέσα σε ένα σώμα που αλλάζει. Η σκηνοθέτης βιντεοσκοπεί το εαυτό της και συγχρόνως άλλες τέσσερις γυναίκες αναζητώντας απαντήσεις στις απορίες της. Η Ηρώ, η Αγγελική, η Joyce και η Άννα, συνιστούν διαφορετικές πτυχές μιας σύγχρονης γυναίκας.
Η ταινία θέλει να δείξει όσα αντιμετωπίζει μια γυναίκα κι ένα ζευγάρι από την απόφαση να αποκτήσει ένα παιδί μέχρι τη γέννα. Πρόκειται για μια προσωπική ταινία για αυτούς τους εννιά μήνες ιδωμένους με πολύ ρεαλισμό αλλά και χιούμορ.

Comments are closed.